The Greatest Guide To بورن
The Greatest Guide To بورن
Blog Article
همچنین پس از آنکه امام کاظم(ع) به شهادت رسید. شهادت او برای بسیاری مبهم بود، اهل قم با یقین به شهادت آن حضرت به دست هارون الرشید، با حاکمانی که از سوی وی گماشته میشدند، مخالفت ورزیدند.
↑ آغاز دعا این است: الحمدلله شاكرا لنعمائه ، واستدعاء لمزيده ، واستخلاصا به دون غيره... وپایانش نیز این جملات است: واشكرهم على حسب كرمك وجودك مامننت به على القائمين بالقسط من عبادك ، وادخرت لهم من ثوابك ماترفع لهم به الدرجات ، إنك تفعل ماتشاء وتحكم ماتريد. مجلسی، بحارالانوار، ۱۴۰۳ق، ج۸۵، ص۲۳۳
در کتاب تاریخ قم از احمد بن عبدالله برقی نقل شده که قم را به این جهت قم نامیدهاند که محلی بود که آب در آن جمع میشد و اطرف آن را گیاه علف و عربها به جمع شدن آب قم میگویند.[۹۳]
دریاچه غدیر با تالاب غدیر از از نوع تالابهای شور و فصلی بههمراه پوسته نمکی به شمار میرود.
شمار زیادی از عالمان، پادشاهان، مراجع تقلید و بزرگان شیعه در قم دفن شدهاند. از دوره صفویه برخی از مردگان را از شهرهای دیگر ایران به استخر قم منتقل میکردند.
خرگوش، شغال، گرگ، روباه، گراز، پلنگ، گربه وحشی، خارپشت، خفاش بال بلند و کفتار از جمله پستاندارانی هستند که در پلنگ دره زندگی میکنند.
فاطمه یعقوبی در معرفی ۱۰ باشگاه ورزشی ویژه بانوان در تهران
امام خمینی (ره) تا زمانی که در قم سکونت داشتند، بسیاری از دیدارهای مردمی، سخنرانیها و جلسات مهم سیاسی را در این مکان انجام میدادند.
جعفریان، رسول، جریانها و سازمانهای ????? مذهبی-سیاسی ایران(۱۳۲۰-۱۳۵۷)، تهران، نشر علم، ???? ????? ?????? ۱۳۹۰ش.
کاروانسرای ???? ???? ????? ?????? محمدآباد متعلق به قرنهای سده پنجم و ۶ هجری قمری است و دارای حصارهای عظیم سنگی و هشت برج دیدهبانی است که به آن شکوه و عظمت خاصی بخشیده است.
نادرشاه تخریب شهر به واسطه اذیت و آزار کسانی که با افغانها همکاری کرده بودند . قتل عام قمیها توسط ابراهیمخان ابدالی
سخنرانی امام خمینی در مدرسه فیضیه ۱۳ خرداد ۱۳۴۲ش از قم به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی ایران یاد میشود.[۷۵] محل سکونت امام خمینی در قم بود و برخی از سخنرانیهای او علیه حکومت پهلوی در این شهر انجام میشد. امام خمینی در ??? ?? ????? ?????? ۱۳ خرداد سال ۱۳۴۲ش در مدرسه فیضیه علیه حکومت پهلوی سخنرانی کرد.
ناصر الشریعه، محمدحسین، تاریخ قم، مقدمه و تعلیق: علی دوانی، قم، دارالفکر، ۱۳۵۰.
قدمت این سد به ۷۰۰ سال پیش میرسد و در عصر صفوی مرمتهایی در آن صورت گرفته است.